petak, 14. ožujka 2014.

Da li je Kemo predvidio rat u BiH i raspad Jugoslavije?


''NIJE ZA TEBE ALIJA'' pjesma je Kemala Malovčića, izašla 1986. godine. Da, čak 4 godine prije općih izbora u SR BiH 1990. kada je za predsjednika izabran Fikret Abdić - Babo, koji je nakon toga mjesto predsjednika ustupio ALIJI IZETBEGOVIĆU! Da li je Kemo pjesmom upozorio na ono što će uslijediti?


Pogledajmo određene stihove u pjesmi:

''Nije za tebe Alija
mada može taj delija
suvim zlatom da te plati.''

ZLATO! Odmah vidimo poveznicu sa ''zlatnim kašikama''. Kemo je ovdje već predvidio da će Alija pokušati kupiti narod BiH obećanjima o zlatu, prosperitetu i šeikovskom životu!

''Nije za tebe Alija
mada želi i moj komšija
svojoj kući da te svrati.''

Ovdje, pored kritike Alije i upozorenja narodu stihovima ''nije za tebe Alija'', vidimo da je Kemo predvidio i raspad Jugoslavije tj. napad Srbije i Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu - ''Mada želi i moj komšija svojoj kući da te svrati'' - ovdje je upravo riječ o tom pripajanju teritorije BiH Srbiji i Hrvatskoj tj. agresiji koje su te zemlje izvršile prema BiH!

Znači, Kemo nam je slao 2 poruke tada 1986. Prva je bila da se pazimo Alije, a druga je bila da ćemo biti napadnuti od naših komšija. Zašto niko nije reagovao? Zašto se poruka nije prije otkrila? Ko je to branio Kemi da govori istinu? Ko je slušao šerifa tada i okrenuo se šejtanu?

Piše: Sikter



Nema komentara :

Objavi komentar